Mit jelent Hanukka valójában? Mint a zsidók szinte minden ünnepe, így a történelem előtti időkre visszavezethető hanukka ünnepe is csak az állandóan demonstrált zsidó gyűlölet csúcsainak egyike az emberiség többi részei ellen. A hanukka ünnep apja, amely egy napon a keresztények karácsonyát fogja pótolni, a nemzsidók elleni gyűlölettől marcangolt rabbi, Julius Eckman.

Eckman, a talmudzsidó 1866-ban bosszúsan latta, hogy a zsidók, akik a Talmud és Tóra tanításai ellenére asszimilálódtak és Karácsony idejen zsidók és nemzsidók ajándékokat adtak egymásnak. Errefel értékelték föl az addig ismeretlen hanukka ünnepet, hogy a keresztény karácsonynak a szó szoros értelmében hadat üzenjenek és azzal szemben tárgyi dolgokat állítsanak föl. Eckman támadásai a Karácsonyt ünneplő zsidók ellen figyelemre méltóak. Így ő azokat a zsidó családokat, akik karácsonyt megünnepeltek, ignoránsoknak nevezte, és az anyákat értéktelen teremtéseknek, akik ostobán majmolják a keresztényi hitet a Karácsonyban.

A hanukka ünnep nem a zsidók és keresztények közti szeretet ünnepként született, hanem mint a szétválás és a gyűlölet ünnepe. Így a zsidó újság cikke, mely szerint hanukka a fény ünnepe tánccal, zenével, fánkkal és énekkel, nem más, mint sötét cinizmus. Ez biztosan nem volt a kazár talmudzsidó, Eckman célja, aki a Talmud értelmeben Jézust, Máriát és Józsefet megátkozta és a pestist kívánta nekik. Mint ahogy a mai talmudiskolák Máriát ma is kurvának nevezik és szerintük Jézus a pokolban fő forró ürülékben.